Цвета Караянчева ще поеме ротационното председателство на ПАЧИС

  • 19 юни 2019 11:21

  • 290
  • 0
Цвета Караянчева ще поеме ротационното председателство на ПАЧИС
© Булфото (архив)

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на ще поеме от името на българския парламент ротационното председателство на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) на 53-ата Генерална асамблея на организацията, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Форумът, чийто домакин е азербайджанският Милли Меджлис, ще бъде на 20 и 21 юни 2019 г. в Баку. В него ще участва и председателят на парламентарната Група за приятелство България – Азербайджан Хамид Хамид. 53-ата Генерална асамблея на ПАЧИС ще бъде открита на 20 юни 2019 г. от председателя на Националното събрание на Азербайджан и ротационен председател на организацията Октай Асадов.

Обръщение към парламентаристите ще направи президентът на Азербайджан Илхам Алиев. Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на ще поздрави участниците и гостите на Генералната асамблея и ще участва в нейната работа. В рамките на форума Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на ще има среща с председателя на азербайджанския Милли Меджлис Октай Асадов. На 21 юни 2019 г. преди закриването на 53-ата Генерална асамблея на ПАЧИС председателят на азербайджанския парламент ще предаде председателството на организацията на Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на Народното събрание ще направи изказване пред парламентаристите, в което ще очертае приоритетите, по които ще работи България като председател на ПАЧИС. България е сред страните-учредителки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество и е ангажирана активно в процесите за реформиране и адаптиране на организацията към съвременните предизвикателства. Страната ни ще бъде председател на Парламентарната асамблея на ПАЧИС през втората половина на 2019 г. През ноември в София ще бъде организирана 54-ата Генерална асамблея на организацията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини