Цвета Караянчева обясни на Вячеслав Володин какви желания има България към Русия

  • 26 юни 2019 13:00

  • 428
  • 3
Цвета Караянчева обясни на Вячеслав Володин какви желания има България към Русия
© Народно събрание

България желае да развива с Руската федерация отношения, основани на конструктивното сътрудничество и взаимното зачитане на интересите. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева  на среща с председателя на Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация Вячеслав Володин.

Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, е на официално посещение в Москва. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за приятелство България – Русия Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.

Нашата страна е заинтересована от воденето на равнопоставен и взаимноизгоден политически диалог, при който се ръководи от своите национални интереси и същевременно отчита общата политика на държавите-членки на ЕС и НАТО, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Убедени сме, че такъв диалог ще съдейства за развитието на сътрудничеството в области от взаимен интерес, за намирането на взаимноприемливи решения по текущи въпроси на двустранните отношения, както и за размяна на мнения по актуални въпроси на международния дневен ред, допълни тя.

Председателят на парламента отбеляза, че отношенията между България и Руската федерация се основават на дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски връзки между двата народа.          България работи за възстановяване на доверието и за развитието на открити и прагматични отношения между Брюксел и Москва, подчерта тя. ЕС и Русия имат стратегическо значение един за друг и припокриващи се интереси в много области, въпреки различията, отбеляза председателят на парламента. Според нея сътрудничеството с Русия следва да се задълбочава по въпроси от взаимен интерес.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че България желае да продължи и активизира връзките си с Русия в икономическата област на взаимноизгодна и прагматична основа. Сред областите за двустранно сътрудничество бяха посочени туризмът, транспортът, логистиката.

Последвайте канала на

Десислава Станева
428 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
...транспортът...

2019.06.26 | 17:46

3

Защо никой не се сеща да попита какво се случи със стотиците български товарни вагони , останали на територията на бившия СССР ???

ужас

2019.06.26 | 17:36

2

Лицемери. А вчера защо в Страсбург не сме гласували за възстановяване на правата на руската делегация.

2019.06.26 | 14:07

1

ЛИЦЕМЕРИ !

Добави коментар

Водещи новини