Австралийски мюсюлмани: Нападателят от църквата в Сидни е бил отровен с идеология, противоречаща на вярата ни

  • 17 април 2024 12:20

  • 537
  • 0
Австралийски мюсюлмани: Нападателят от църквата в Сидни е бил отровен с идеология, противоречаща на вярата ни
© Getty images (архив)

"Шестнадесет годишното момче, което рани свещеник и още няколко души в църквата в Сидни, е бил отровен с идеология, противоречаща на нашата вяра", това заяви австралийска мюсюлманска организация, предаде Скайнюз.


"Ислямската общност на Австралия" заклейми нападението в храма "Добрият пастир Христос". Тийнейджърът е бил отровен с идеология, която изповядва терористичната групировка "Ислямска държава". Тази идеология няма нищо общо с нашата вяра и напълно противоречи на каноните на исляма", заявиха от организацията.


Както вече екипът на novini.bg написа, 16-годишният младеж извика "Аллаху акбар" ("Аллах е велик") и нападна с нож свещеник.

Мъж извика "Аллаху акбар" и рани с нож свещеник в църква в Сидни

Полицията в Страната-континент определи атаката като терористичен акт.

Австралийската полиция съобщи, че нападението с нож в църква в Сидни е терористичен акт

"Тийнейджърът бе арестуван с помощта на граждани. Един от участниците в задържането на младия мюсюлмански екстремист е французин. В знак на благодарност правителството в Канбера му предложи австралийско гражданство", добави британската информационна агенция.

"Нападателят бе настанен в  болница. От полицията не публикуваха данни за състоянието му", посочи още медията от Обединеното кралство.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
537 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини