В Папуа Нова Гвинея отвлякоха австралийски пилот и представители на местните власти и ги пуснаха за броени часове

  • 28 февруари 2024 14:16

  • 441
  • 2
В Папуа Нова Гвинея отвлякоха австралийски пилот и представители на местните власти и ги пуснаха за броени часове
© Getty images (архив)

Австралийски пилот на хеликоптер и двамата представители на местните власти бяха отвлечени днес в Папуа Нова Гвинея и освободени броени часове по-късно след преговори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вертолетът се приземи близо до връх Сиса в провинция Хела. Тримата човека на борда бяха похитени от въоръжени мъже.

Заложниците бяха освободени невредими благодарение на действията на голям брой служители по сигурността, които преговаряха с похитителите с посредничеството на местни лидери, заяви полицията, без да даде повече подробности.   

Дейвид Манинг, полицейски комисар на Папуа Нова Гвинея, каза, че извършителите са били следени и е имало готовност за използване на сила в случай на съпротива при арест.

"На страната ни ѝ омръзна от тези вътрешни терористи, които подриват сигурността и безопасността на нашите общности и ние няма да допуснем те да се разхождат свободно", подчерта Манинг.

Преди една година в същата провинция в Папуа Нова Гвинея бяха отвлечени австралийски археолог и двама местни изследователи. Те бяха освободени повече от седмица по-късно, след като на похитителите бе платен откуп.  

53-ма души бяха убити при племенни сблъсъци в Папуа Нова Гвинея

Последвайте канала на

Валери Зайцев
441 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:36

2
❤️ Г­­о­р­­­е­­­щ­­­и­ ­м­о­­м­и­­­ч­­­е­­­т­­а­­­ ­­в­и­­­ ­­о­ч­­а­­­к­­­в­а­т ­­-­ X­1­­8­­.­­F­U­­N

2024.02.28 | 22:36

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини