Мъж извика "Аллаху акбар" и рани с нож свещеник в църква в Сидни

  • 15 април 2024 14:39

  • 488
  • 0
© Getty images (архив)

"Неустановено на този етап лице извърши нападение с нож срещу свещеник по време на религиозна служба в християнски храм в Сидни", това написа британският в. "Метро".


"Атаката стана днес в църквата "Добрият пастир Христос", която се намира в западната част на австралийския град", добави медията.

"Освен свещеника са пострадали още трима души", посочи още изданието.

"Пристигналите на мястото на инцидента медицински работници оказаха първа помощ на ранените. Няма опасност за живота на хората", казаха от местната полиция.

"Нападателят бе обявен за издирване и малко след това - арестуван. Според очевидци той е крещял "Аллаху акбар" ("Аллах е велик")", написа още "Метро".

Според британската информационна агенция Скайнюз свещеникът се казва Мар Мари Еманюел. Той принадлежи към Асирийската източна църква.

"Последователите на това разклонение на християнството, отделило се от православието през 431 г., смятат, че Мария не е Богородица, а Христородица, защото земна жена не може да е родила Бог. Последователите на Асирийската източна църква са около 450 000 по целия свят", това показа справка, направена от екипа на https://novini.bg.

 

Шест станаха жертвите на атаката с нож в търговски център в Сидни

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини