22 са пострадали от опасни медузи край бреговете на Североизточна Австралия

Двадесет и двама души са пострадали от опасните медузи ируканджи в австралийския щат Куинсланд и са били откарани в болница, съобщават световните агенции.

Броят на пострадалите за първата седмица на 2019 година превишава два пъти средните показатели за изминалите 10 години. Смъртно опасните медузи ируканджи се срещат в големи количества в тропическите води на север от Австралия, но сега климатичните условия са такива, че топлата вода ги отнася на юг.

Масовото присъствие на отровни видове медузи, като физалия и ируканджи, е било регистрирано по цялото южно крайбрежие на щата Куинсланд. От опарвания от медузи от вида физалия са пострадали 22 хиляди души. Спасителите са закрили миналата седмица плажовете в градовете Голд коуст, Кулангата и Съншайн коуст.

Медузите ируканджи се считат за едни от най-отровните същества на планетата Те представляват прозрачна камбанка с размер не надвишаващ 2 сантиметра. Четирите тънки пипала на медузата съдържат нервнопаралитична отрова, която може да причини смърт.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Океания

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет