Перу забрани на бивш президент и още осем души да влизат в страната

  • 10 януари 2023 14:13

  • 345
  • 0
Перу забрани на бивш президент и още осем души да влизат в страната
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Перу наложи забрани за допускане на територията на страната на бившия боливийски президент Ево Моралес и още осем души, като ги обвини в намеса във вътрешните му работи, съобщиха Франс прес и Ройтерс, като цитират изявление на вътрешното министерство.

Страната е обхваната от тежка институционална и политическа криза. Продължаващите от седмици протести срещу президентката Дина Болуарте, застанала начело на страната след свалянето на президента Педро Кастильо, доведоха до десетки жертви.

Множество боливийски граждани са влезли в страната през последните месеци с цел да извършват политическа дейност, което противоречи на перуанското имиграционно законодателство, националната сигурност и вътрешния ред, според изявлението на вътрешното министерство.

12 демонстранти загинаха при сблъсъци със силите за сигурност в Перу

Моралес зае публично страната на сваления Кастильо и миналия месец заяви в Туитър, че свалянето и арестът му са незаконни и неконституционни, припомня Ройтерс.

"Следим внимателно не само отношението на господин Моралес, а и на тези, които работят с него в Южно Перу", заяви пред медиите перуанският премиер Алберто Отарола, коментирайки забраната.

Засега няма коментар от самия Моралес.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини