Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в размер на 14,5 милиона евро

  • 26 май 2022 17:51

  • 3970
  • 0
Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в размер на 14,5 милиона евро
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Колумбийската певица Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в размер на 14,5 милиона евро, реши съдът на Барселона, съобщи БНР. Това стана възможно след като бе отхвърлена жалбата ѝ срещу повдигнатите от прокуратурата шест обвинения за укриване на данъци.

Звездата е разследвана за данъчни измами, извършени през периода 2011-2014 година. Според прокуратурата тя вече е живеела на семейни начала с футболиста Жерар Пике на територията на Испания, но е декларирала, че постоянното ѝ местожителство е на Бахамските острови, които са офшорна зона.

От своя страна Шакира твърди, че никога не е нарушавала данъчните закони на нито една страна, в която е пребивавала, и ще го докаже по време на съдебното дело, като призове за свидетели в своя подкрепа едни от най-известните данъчни експерти в света.

Шакира продаде правата върху каталога си

Тя подчертава, че вече е платила исканите от хазната 14,5 милиона евро, както и три милиона лихви.

От данъчната агенция отговориха, че тя е длъжна да плати дължимите суми, но това не означава, че е освободена от съдебна отговорност, ако се докаже, че умишлено е лъгала за постоянното си местожителство и за доходите си като физическо лице.

Теодора Александрова
3970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини