САЩ санкционират подкупни венецуелски депутати

  • 09 януари 2020 09:18

  • 237
  • 2
 САЩ санкционират подкупни венецуелски депутати
© Getty (архив)

САЩ обмислят да наложат санкции на венецуелски депутати, за които се смята, че са приели подкупи от властта, за да гласуват срещу преизбирането на Хуан Гуайдо за председател на парламента, предаде АФП.

Гуайдо беше преизбран в неделя от 100 депутати от опозицията. Правителството на президента Николас Мадуро обаче успя да раздели неговия лагер и друг опозиционен депутат Луис Пара предяви претенции към председателския пост в парламента, след което беше подкрепен от депутати, лоялни на държавния глава, които гласуваха с вдигане на ръка.

Хуан Гуайдо се закле като председател на парламента на Венецуела

"Има хора, които бяха корумпирани", заяви американски представител във Вашингтон и допълни, че става дума за депутати, приели пари от лица, които вече са обект на американски санкции.

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп вече наложи строги санкции на Венецуела и на нейните лидери в опит да отстрани Мадуро от власт, но досега това не дава резултат.

САЩ налагат санкции на шест венецуелски петролни танкера

Същевременно венецуелският президент обяви военни учения в страната, които ще се проведат на 15 и 16 февруари, предаде Франс прес.

Предвидено е разгръщане на цялата армия и ще бъде отработена отбраната на градовете, каза Мадуро и спомена пет града - Каракас, Маракай, Валенсия, Маракайбо и Баркисимето.

Венецуела има 365 000 военни и около 3,7 милиона членове на милиции. Предишните големи учения в страната бяха от 10 до 28 септември в района на границата с Колумбия, отбелязва Франс прес.

Николас Мадуро

Последвайте канала на

237 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
да не забравяме

2020.01.09 | 10:43

2

как, еврейна -ционист Соломон Паси плака от радост ,когато ни набута във нато,уножи армията и нарязаха ракетите.От 30 години ,не ни управляват Българи.

който

2020.01.09 | 10:11

1

който не е от нашите хора - подкупен бил. а целия западен проект герб сбирщайн от мафиоти и крадци какви са????

Добави коментар

Водещи новини