Лидерът на опозицията във Венецуела изключва възможността за възобновяване на диалога с Мадуро

  • 18 ноември 2019 07:36

  • 609
  • 2
Лидерът на опозицията във Венецуела изключва възможността за възобновяване на диалога с Мадуро
© gettyimages

Лидерът на венецуелската позиция Хуан Гуайдо заяви, че изключва възможността за възобновяване на мирните преговори с президента на страната Николас Мадуро, съобщава БТА.

"Изминаха три месеца от момента на смъртта на преговорния процес. Те /администрацията на Мадуро/ го убиха", заяви Гуайдо, който е признат за временен президент на Венецуела от петдесетина страни.

На пресконференция в Каракас той отбеляза също, че Венецуела е избрала "протестите и изпълнението на гражданския дълг.

Противници и поддръжници на Мадуро излязоха на демонстрации във Венецуела

През май в норвежката столица Осло се състояха няколко кръга непреки преговори между правителството и опозицията на Венецуела, организирани с посредничеството на Норвегия. Последният етап от диалога започна на 8 юли в Барбадос, но бе прекратен през август от правителството. На 15 септември властите на Венецуела и някои представители на опозицията се споразумяха за създаване на Национален съвет за диалог в името на мира - постоянен орган, в рамките на който политическите противници да водят преговори по широк кръг въпроси.

По-късно Мадуро увери, че властите са готови всеки момент да възобновят преговорите с посредничеството на Венецуела, припомня агенцията.

Мая Йорданова
609 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Tato

2019.11.18 | 14:41

2

... този пъпеш няма бъдеще в управлението на Венецуела. Нещо повече, може и да изчезне безследно, така практикува САЩ.

Анатема,Безродник !

2019.11.18 | 08:30

1

Като му дойде времето ,краварете ще го"сготвят",както сготвиха възпитаниците си - Бин Ладен и Ал Багдади,за да не проговори.

Добави коментар

Водещи новини