Полша ще плати над 516 млн. долара субсидии на фермерите, засегнати от ниските цени на зърното

  • 19 април 2024 14:13

  • 238
  • 2
Полша ще плати над 516 млн. долара субсидии на фермерите, засегнати от ниските цени на зърното
© Getty Images

Полша ще плати субсидии на стойност 2,1 милиарда злоти (516,49 милиона долара) на фермери, за да ги компенсира за ниските цени на зърното. Това се посочва в проект за разпоредба, публикуван днес на правителствения сайт и цитиран от Ройтерс.

Фермерите в Полша и други страни от ЕС протестираха срещи ниските цени, които според тях се дължат на вноса от Украйна, както и на наложените им ограничения заради екологичните разпоредби на ЕС.

"Помощта има за цел да компенсира фермерите за загубите, породени от пазарната ситуация, причинена от руската инвазия в Украйна, и да увеличи зърнооборота, което ще доведе до изпразване на складовете преди новата реколта", гласи регулацията.

Полски фермери блокират товарния трафик на два контролно-пропускателни пункта на границата с Украйна

Субсидиите ще бъдат финансирани от Полския помощен фонд, чиято основна цел е да подкрепя украинските бежанци. Предвижда се фондът на свой ред да получава средства други спестявания в държавния сектор и евентуално от облигации, издадени от държавната банка за развитие (BGK), отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
238 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:20

2
❤️ Г­­о­р­­­е­­щ­­­и­­­ ­­м­­о­м­­­и­­ч­­е­т­­­а­ ­­в­­и­ ­­о­ч­­а­­к­в­­­а­­­т ­­-­­ X­­­1­­8­­­.­­F­­U­­­N

2024.04.19 | 16:37

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини