Полски фермери блокират товарния трафик на два контролно-пропускателни пункта на границата с Украйна

  • 17 април 2024 14:09

  • 882
  • 0
Полски фермери блокират товарния трафик на два контролно-пропускателни пункта на границата с Украйна
© Getty Images

Полски протестиращи възпрепятстват движението на товарни автомобили на два гранични пункта на границата с Украйна, като позволяват преминаването само на няколко камиона на час или напълно блокират товарния трафик в определени райони, съобщи Укринформ.

Изявление за това е направено от говорителя на украинската държавна гранична служба Андрий Демченко в коментар пред кореспондент на Укринформ.

Блокирани остават ГКПП Яходин и Рава-Руска. През последното денонощие там не е било разрешено преминаването на товарни автомобили от Украйна към Полша.

Както и преди, много малък брой превозни средства могат да пресекат границата с Украйна на контролно-пропускателния пункт Яходин. През изминалото денонощие само 80 камиона са били допуснати да преминат оттам в посока Украйна.

Страните от ЕС се споразумяха за временни ограничения върху вноса на някои украински хранителни продукти

Според Демченко този контролно-пропускателен пункт е най-големият ГКПП за преминаване на товарни автомобили на украинско-полската граница, който  може да пропуска около 1400 камиона в двете посоки.

Тази сутрин около 570 товарни превозни средства чакаха на опашка от полската страна на двама ГКПП, посочва Укринформ.

Междувременно леките моторни превозни средства и автобусите могат да се движат свободно през всички ГКПП по границата между двете страни.

Полски протестиращи вчера вдигнаха блокадата на ГКПП Долхобичов-Ухринов. Сега там товарните превозни средства могат да пресичат границата в двете посоки.

В същото време продължават да се образуват опашки от превозни средства на граничните контролно-пропускателни пунктове, които бяха деблокирани. Общо 850 товарни автомобила чакат да преминат на ГКПП Краковец, а 600 са тази сутрин на ГКПП Шехини.

Трафикът там е интензивен и в двете посоки, посочва Укринформ, цитирано от БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
882 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини