В Китай Шолц продължава със срещи в Шанхай

  • 15 април 2024 10:09

  • 231
  • 3
В Китай Шолц продължава със срещи в Шанхай
© Getty Images

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 продължава днес визитата си в Китай със срещи във финансовия център Шанхай, предаде ДПА.

Предвидена е среща със студенти в университета "Тунцзи" и посещение на център за иновации на германския производител на пластмаса "Ковестро" (Covestro).

За по-късно през деня е планирана среща с партийния секретар на Шанхай Чън Цзинин.

Шанхай е втората спирка на германския канцлер в рамките на тридневното му посещение в Китай. Първия ден от визитата си Шолц прекара в Чунцин. Утре той ще бъде в Пекин за разговори с китайския лидер Си Цзинпин и с премиера Ли Цян.

Шолц заминава на тридневно посещение в Китай

Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 и германски бизнесмени пристигнаха в Китай в момент, в който Европейският съюз взима мерки за защита на европейските производители от конкуренцията на по-евтините китайски електромобили, отбелязва ДПА.

Заедно с канцлера в Китай са десетина ръководители на компании, сред които шефовете на автомобилните производители "Мерцедес-Бенц" и Бе Ем Ве, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
231 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ха,ха,ха

2024.04.15 | 11:23

3
Духал е на СИ , но без резултат....чукат го чифутите и мирише на сперма, като ибания олигофрен АТИЛКАТА
Новини бг

2024.04.15 | 10:50

2
ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ ЗА ШИЗОФРЕНИКА МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ- АТИЛКАТА. ИЗГЛЕЖДА БЕЗОБИДЕН ИДИОТ ,НО Е ЛЕЖАЛ В ЛУДНИЦАТА НА ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР ЗА ТЕРОРИЗЪМ !!!
този

2024.04.15 | 10:21

1
клоун и марионетка на кра.варите не го посрещна никой в китай, някакви второстепенни чиновници хахаха

Добави коментар

Водещи новини