Германия задържа двама ислямисти по подозрение за заговор за нападение срещу шведския парламент

  • 19 март 2024 15:57

  • 1156
  • 2
Германия задържа двама ислямисти по подозрение за заговор за нападение срещу шведския парламент
© Pixabay

В  Германия са били задържани двама заподозрени членове на "Ислямска държава" (ИД) за предполагаемо планиране на нападение срещу шведския парламент, съобщи федералната прокуратура, предаде Ройтерс.

Двама афганистански граждани, идентифицирани като Ибрахим МГ и Рамин Н. са били задържани в източния германски град Гера по подозрение, че са планирали нападение в отговор на изгарянето на Корана в Швеция, гласи изявление на прокуратурата.

Според прокуратурата заподозрените са се присъединили към "Ислямска държава в провинция Хорасан", клон на ислямистката групировка, през 2023 г. и са събрали дарения в размер на около 2000 евро за организацията, пише БТА.

Камион се вряза в полицейски пункт в Испания, шестима загинаха

Според говорителка на прокуратурата, цитирана от ДПА, двамата задържани са планирали акция с огнестрелно оръжие в непосредствена близост до шведския парламент.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1156 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.19 | 20:58

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man
Емѝ...

2024.03.19 | 16:10

1
Мръсните рашисти не могат да се примирят, че Швеция е в НАТО. Слава украини ✌️

Добави коментар

Водещи новини