Полицейският профсъюз в Германия иска промени в законопроекта за канабиса

  • 16 март 2024 15:13

  • 771
  • 3
Полицейският профсъюз в Германия иска промени в законопроекта за канабиса
© Getty Images/Guliver

Полицейският профсъюз в Германия призовава Бундесрата (горната камара на парламента), да внесе изменения в законопроекта за частично легализиране на канабиса, преди той да бъде утвърден като закон и на 1 април да влезе в сила, съобщи ДПА.

„Особено съжаляваме, че законът не предвижда преходен период, който да позволи на полицията, митниците, съдебните власти и службите за социални грижи за младежта в страната да се подготвят за новата правна ситуация“, заяви заместник-председателят на профсъюза Александер Пойц в писмо до председателя на Бундесрата Мануела Швезиг.

Полицейският профсъюз иска от Швезиг да изпрати законопроекта до комисията за посредничество на следващото заседание за изясняване на неразрешените въпроси. Според профсъюза в противен случай ще има правна и оперативна несигурност, като неразрешените въпроси включват влиянието на употребата на канабис върху движението по пътищата и начините за установяването й при шофьорите при липса на съответното оборудване.

Полицейският съюз на Германия също така се безпокои, че престъпните банди бързо ще се приспособят към новата правна ситуация, ще променят модела си на печалба и е възможно бързо да открият нови пазарни ниши, ако законът влезе в сила без изменения.

На 23 февруари Бундестагът (долната камара на парламента) прие законопроект, позволяващ на пълнолетните да притежават до 25 грама канабис за лична употреба на обществени места. До три растения канабис ще бъдат разрешени за отглеждане у дома, както и съхраняването там на до 50 грама от дрогата за лична употреба.

Дясната опозиция осъди плановете за легализиране на канабиса в Германия

Пушенето на канабис ще бъде забранено във и в радиус от 100 метра около училища и спортни обекти.

Бундесратът трябва да разгледа законопроекта идния петък. Той не изисква одобрението на горната камара, но тя може да сезира комисията за посредничество с Бундестага и да забави процеса на утвърждаването му.

До момента три комисии в Бундесрата са препоръчали проектът да бъде изпратен на комисията за посредничество. Единствено транспортната комисия препоръчва той да бъде приет в настоящия си вид.

Говорителят по здравната политика на групата на Зелената партия в Бундестага Янош Дамен призова 10-те правителства на федерални провинции, където партията участва в управляващата коалиция, да се обявят против сезиране на комисията за посредничество.

„Много неща предполагат, че, ако законът влезе в комисията за посредничество, той няма да излезе от там“, заяви Дамен. Това означава, че законопроектът ще бъде провален, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
771 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 08:56

3
❤️ Г­о­­­р­е­­­щ­и­­ ­м­о­м­­­и­ч­­­е­­т­­­а­­­ ­­в­­­и­ ­о­ч­а­к­­­в­а­­т ­­-­­ X­­­1­8­­­.­­F­­­U­­­N

2024.03.16 | 17:35

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man
Емѝ...

2024.03.16 | 15:21

1
Пуша и марихуана и пишки. Сестра ми също. Тя работи в Пуф във Германия. Слава Украини ✌️

Добави коментар

Водещи новини