Протестиращи фермери затрудняват трафика към големите пристанища в Белгия

  • 14 март 2024 15:27

  • 602
  • 3
Протестиращи фермери затрудняват трафика към големите пристанища в Белгия
© Gettyimages

Протестиращи фермери затрудниха сериозно транспорта около второто по големина европейско пристанище - това на Антверпен, както и около две други белгийски пристанища, по време на поредната демонстрация в знак на протест срещу прекомерните екологични правила на ЕС, съобщава БТА.

Десетки трактори нарушиха днес пътния трафик от и до белгийските пристанищни съоръжения в сутрешния час пик, въпреки че до пълна блокада не се стигна, след като пристанищните власти предупредиха протестиращите, че ще ги държат юридически отговорни за евентуални претърпени загуби.

Фермери от много страни в ЕС протестираха срещу това, което те смятат за ненужни бюрократични правила, цели за чист въздух и почва, както и срещу нелоялната конкуренция от чужбина, която според тях ги води към фалити.

Брюксел отново осъмна блокиран от тракторите на недоволни земеделци

Страните от ЕС и екологични организации заявиха, че е необходима цялостна промяна на начина, по който европейските ферми участват в ограничаването на изменението на климата и замърсяването, за да бъдат постигнати глобалните екологични цели.

Според фермерите обаче фиксацията върху тях е несправедлива. Вместо това повече подобни мерки трябва да бъдат насочени към индустрията, смятат те.

Миналия месец фермери влязоха в сблъсъци с полицията в Белгия пред сградата на Европейския парламент, докато министрите на земеделието от страните членки обсъждаха начини да отговорят на опасенията на протестиращите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
602 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:01

3
❤️ Г­о­р­е­щ­­­и­­­ ­­м­­­о­­­м­­и­­­ч­­е­­­т­­­а­ ­в­и­­ ­о­­­ч­а­­­к­­в­­­а­­т ­­­-­­­ X­1­8­.­­F­­­U­­­N

2024.03.14 | 17:01

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:------>> use.my/man

2024.03.14 | 15:40

1
дам, тези фермери не са като нашите шутове!

Добави коментар

Водещи новини