Британска ядрена система претърпя провал по време на тест

  • 21 февруари 2024 11:51

  • 970
  • 5
Британска ядрена система претърпя провал по време на тест
© Getty Images (архив)

Британската ядрена система „Трайдънт“ претърпя неуспех по време на тест миналия месец, когато ракета се разби в океана близо до подводницата, от която е била изстреляна, съобщи Ройтерс, позовавайки се на в-к „Сън“.

Според вестника ускорителите на първата степен на ракетата, която е била оборудвана с фиктивни бойни глави, не са се задействали.

САЩ изстреляха междуконтинентална балистична ракета

Информацията включва изявление на Министерството на отбраната, в което се признава, че по време на теста е възникнала аномалия, съобщава БТА.

Тъй като става въпрос на национална сигурност, не можем да предоставим повече информация по този въпрос, но сме уверени, че аномалията е била специфична за събитието и следователно няма последствия за надеждността на ракетните системи „Трайдънт“. Ядрената възпираща сила на Обединеното кралство остава безопасна, сигурна и ефективна, се казва в изявлението на отбранителното ведомство.

Ройтерс не успя да се свърже с британското министерство на отбраната за коментар.

Последвайте канала на

Владимир Василев
970 5

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 09:54

5
❤️ Г­­о­­­р­е­щ­­и­ ­м­о­м­­и­ч­­е­­­т­а­­­ ­­в­­­и­­ ­­­о­­ч­а­к­­­в­а­­т ­-­­ X­­1­­8­.­­F­U­­­N

2024.02.21 | 12:23

2
100 годин им трябват на британците, да настигнат Русия в ядрените и нано технологии, а за космоса и дума не може да става

2024.02.21 | 12:47

4
Руснаците проведоха три теста есента. Едната ракета се взриви в силоза, втората изобщо не реагира на командите и се оказа, че е окрадена (в силно охранявано съоръжение) и с вода вместо гориво. А третата отлетя в произвилна посока и два дни я търсиха, из сибир. Да ги настигнат викаш?

2024.02.21 | 12:27

3
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .

2024.02.21 | 12:20

1
АХХААХАХАХААХАХ :) Смешници !!!

Добави коментар

Водещи новини