"Луфтханза" вдига цените на билетите заради екотакси

  • 25 юни 2024 17:17

  • 1483
  • 0
"Луфтханза" вдига цените на билетите заради екотакси
© Getty Images

Германският национален авиопревозвач (Lufthansa) ще добави от началото на идната година допълнителна такса към цената на самолетните си билети, което ще ги оскъпи, предаде ДПА.

Авиокомпанията прибягва до новата мярка, за да компенсира частично екологичните такси, които ѝ налагат регулаторните органи на Европейския съюз.

От 1 януари 2025 г. пътниците по редица маршрути ще бъдат принудени да плащат с между 1 и 72 евро повече, за да пътуват със самолетите на "Луфтханза".

Превозвачът ще начислява таксата върху стойността на билетите за своите полети от и до 27-те държави от Европейския съюз, както и от и до Швейцария, Великобритания и Норвегия.

"Луфтханза" отново ще предлага безплатни напитки в икономична класа

Мярката ще важи и за полетите с дъщерните авиокомпании на "Луфтханза" - Австрийските авиолинии (Austrian Airlines), "Брасълс еърлайнс" (Brussels Airlines), "Юроуингс" (Eurowings), "Суис еърлайнс" (Swiss Air Lines) и "Луфтханза ситилайн" (Lufthansa Cityline).

Най-новото подразделение на германския национален авиопревозвач - авиокомпанията "Сити еърлайнс" (City Airlines), пък ще осъществи първия си полет утре. Планирано е той да бъде по маршрута Мюнхен - Бирмингам.

Профсъюзите, които защитават интересите на пилотите и на кабинните екипажи, обявиха днес, че не се постигнали споразумения с новата авиокомпания за условията на труд, които тя ще прилага. Това означава, че не е ясно дали ще се осъществи планираното прехвърляне на служители от "Луфтханза ситилайн" в "Сити еърлайнс", посочва ДПА, цитирана от БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини