Белгийски фермери се готвят да блокират пристанището в Зеебрюге

  • 30 януари 2024 16:53

  • 1404
  • 2
Белгийски фермери се готвят да блокират пристанището в Зеебрюге
© Getty Images

Белгийски фермери, неводолни от повишаващите се разходи, екологичната политика на ЕС и вноса на евтини храни, планират да блокират пътищата, водещи към пристанището за контейноровози Зеебрюге. Това съобщиха пристанищните власти, цитирани от Ройтерс. 

Протестиращите планират да попречат на достъпа до пристанището, което е второто по големина в страната, за поне 36 часа от 14:00 часа централноевропейско време, съобщи местно издание, позовавайки се на организаторите и полицията. 

Протестното движение в Белгия получи тласък от сходните протести във Франция, където разгневени селскостопански производители издигнаха десетки пътни блокади и нарушиха трафика около Париж, поставяйки правителството под натиск. 

Белгийските фермери също нарушиха трафика по време на сутрешния час пик. Една от блокадите бе близо до границата с Нидерландия, съобщи местна медия. 

Земеделци блокираха пътища в Белгия, трактори стигнаха до Брюксел

Очаква се премиерът Александер де Кро да се срещне със земеделските асоциации по-късно днес. 

Говорител на Европейската комисия съобщи днес, че се очаква в четвъртък, 1 февруари, комисията да предложи изключение от правилата, изискващи фермерите да оставят част от земята си необработвана, ако кандидатстват за европейски субсидии. Тези правила са част от поводите за недоволството във Франция, Белгия и други страни през последните седмици. 

Вчера белгийските селскостопански производители блокираха магистрали в южната част на страната и паркираха трактори край Европейския парламент в Брюксел, отбелязва БТА.  

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1404 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.30 | 21:15

2
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex
илия

2024.01.30 | 21:01

1
ПРЕГОВАРЯТ ПРИ ДЕНКОВ ПРОДАЖНИЦИ КАТО СЪВЕТНИКА-ПРОДАНОВ И СИМЕОН КАРАКОЛЕВ-НА РАДЕВ ЧОВЕКА ОТ РОЖЕН !!?

Добави коментар

Водещи новини