Протестиращи германски фермери блокираха достъпа до важни пристанища

  • 29 януари 2024 16:07

  • 1294
  • 1
Протестиращи германски фермери блокираха достъпа до важни пристанища
© Getty Images

Протестиращи германски фермери блокираха днес пътищата, водещи към няколко пристанища, включително това в Хамбург, изразявайки недоволството си срещу правителствената политика, предаде Франс прес. 

Близо 1000 трактора са паркирани по стратегически пътища, водещи към района на хамбургското пристанище, което е най-голямото в страната и едно от най-натоварените в Европа за международни контейнерни превози. 

Тракторни блокади има и край по-малките пристанища Вилхелмсхафен и Бремерхафен. 

Кризата с цените предизвиква гнева на фермери в цяла Европа

Полицията в Бремерхафен посочи, че продължават преговорите с фермерите за улесняване на достъпа до района на пристанището. 

Германски фермери протестират от декември срещу плановете на правителството на канцлера Олаф Шолц да отмени субсидиите за селскостопанския сектор, след като съдебно решение отвори огромна "дупка" във федералния бюджет. Демонстрациите принудиха правителството да направи частични отстъпки, които обаче не задоволиха исканията на селскостопанските производители. 

Фермери продължават да стачкуват и в съседна Франция, където блокират важни пътища, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1294 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.30 | 00:10

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини