Фермери блокираха основни магистрали към Париж, палят продукция на пътя

  • 26 януари 2024 19:41

  • 1639
  • 1
Фермери блокираха основни магистрали към Париж, палят продукция на пътя
© gettyimages

Ескалация на фермерските протести във Франция. От няколко дни селскостопанските производители блокират основни пътни артерии, издигат барикади от сено и изхвърлят плодове и зеленчуци. Стигна се дори и до смъртен случай.

Около 55 000 души са протестирали вчера в цялата страна, днес се очаква също голяма акция, която ще блокира входовете към Париж – ще бъдат блокирани 7 основни магистрали, предаде Нова телевизия.

Местни медии информират, че протестиращите спират и изпразват чуждестранни камиони, в знак на протест срещу конкуренцията от други държави. Няма официална информация сред изпразваните превозни средства да има български. Говори се, че това са били между 12 и 15 камиона от Испания и Мароко. Част от продукцията е била запалвана.

Кризата с цените предизвиква гнева на фермери в цяла Европа

Специалисти сравняват недоволството с това на жълтите жилетки от 2018 г. и плашат много правителството. Днес се очаква опит на премиера Габриел Атал да успокои напрежението.

Протестиращите недоволстват от нелоялна конкуренция от други страни заради допълнителните стандарти във Франция, ниското заплащане, искат данъчни облекчения за дизеловото гориво. Основно обаче преобладават коментари за недоволство срещу храните, които са внос от Украйна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1639 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.26 | 23:24

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини