Пилотите на "Брасълс еърлайнс" обявиха 24-часова стачка

  • 12 януари 2024 15:43

  • 684
  • 1
Пилотите на "Брасълс еърлайнс" обявиха 24-часова стачка
© Pixabay

Пилотите от националния белгийски авиопревозвач "Брасълс еърлайнс" (Brussels Airlines) обявиха 24-часова стачка, съобщиха местни медии. Уточнява се, че действията не са били предварително договорени и ще засегнат полетите между 5:00 ч. утре сутрин и 5:00 ч. в неделя.

Всички синдикати подкрепят действията на пилотите. Стачката е предупредителна, пояснява представител на една от професионалните организации на летците. Това може да бъде начало на поредица стачки, ако откритите въпроси не намерят решение, допълва той.

Стачка на авиодиспечерите във Франция

Авиокомпанията е част от германската група "Луфтханза" (Lufthansa). Синдикатите отбелязват, че възразяват срещу неизпълнението на обещания, дадени по-рано от германското ръководство.

По техните думи спорът засяга индексацията на възнаграждението на летците, одобрена по съдебен път. Засега не се посочва колко полета и какъв брой пътници се очаква да засегне стачката, предава БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
684 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.12 | 17:19

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини