Стачка на авиодиспечерите във Франция

  • 18 декември 2023 15:12

  • 845
  • 1
Стачка на авиодиспечерите във Франция
© Getty Images

Френският въздушен трафик е бил "умерено" нарушен днес преди обяд заради стачка на авиодиспечерите, като закъснения е имало най-вече на парижкото летище "Орли". Това съобщи днес Генералната агенция за гражданска авиация (DGAC), цитирана от Франс прес и БТА. 

"Ситуацията във въздушния контрол е умерено влошена на този етап със значителни нарушения, причинени от служителите на Се Ер Ен А - Нор (CRNA - Nord), кулата за въздушен контрол, разположена на юг от Париж", уточни агенцията пред АФП.

Средните закъснения на "Орли" са достигнали 30 минути при заминаващите самолети и 15 минути при пристигащите.

Някои синдикални организации са депозирали предизвестия за стачка, засягащи осем контролни центъра в региона на Париж и провинцията.  

За да бъдат ограничени нарушенията в трафика, Генералната агенция за гражданска авиация е поискала от авиокомпаниите да се откажат от 30 на сто от полетите на "Орли" и 50 на сто в "Брест - Гипава".

Над 300 полета са засегнати от повторно затваряне на летището в Мюнхен

Въздушният трафик във Франция бе редовно нарушаван от стачки на авиодиспечерите в началото на годината по време на конфликта за пенсиите. В началото на февруари "Орли" бе парализиран от изненадващ протест, целящ да накара политиците да реформират правото на стачка на авиодиспечерите. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
845 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.18 | 17:33

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини