Проф. Чуков: Личността на българина, уличен в участие в терористична група в Белгия, е много интересна

  • 30 март 2023 20:58

  • 3007
  • 5
Проф. Чуков: Личността на българина, уличен в участие в терористична група в Белгия, е много интересна
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Личността на българина, уличен в участие в терористична група в Белгия, е много интересна. От белгийските и френските медии научаваме, че това е човекът, доставял оръжие. При нашите сънародници това не е прецедент. Нашите хора, ислямизирани, радикализирани на Запад, всъщност са в периферията и са привлечени от някой криминален бос, както вероятно е станало и с това момче. Това заяви пред Нова телевизия арабистът Владимир Чуков.

„В Белгия може да се види колко наши сънародници работят по строежите и по кафенетата. Обикновено, първият работодател, който е много отзивчив - това е турски гражданин. Те имат много дълбоки корени в белгийската икономика. Предполагам, че това момче от Благоевград е попаднало в мрежите на турския гражданин Хасан, за когото е много ясно, че е лидерът”, добави той.

Повдигнаха обвинения на задържания в Белгия българин

Чуков посочи, че Белгия е държава, създала джихадистка култура. „Среда на джихадизъм. Имат „Моленбек” - квартал в Брюксел, от който излязоха повече от половината от белгийските джихадисти. Там, до 2016 г., полиция не влизаше. След това властите видяха, че няма как да не влязат там, тъй като това е генератор на терористи”, обясни арабистът.

За ситуацията в нашата страна той каза: „България си остава атеистична държава, с атеистично общество. Ислямските радикали дори не са приети от самото ислямско общество. Това е характерно за цяла Източна Европа. Нека погледнем Западна и Източна Германия - в Източна няма нищо, докато всичките джамии са в Западна”.

Мая Йорданова
3007 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Калика

2023.03.31 | 04:32

5
И кое му е многото интересно на дриснята с български паспорт,Дайте му и награда!!!!!

2023.03.30 | 22:30

1
Четете историята за съветските окупационни войски в България 1944-1947 и да НЕ допуснем повече руско робство в Родината ни!!!!!
Емѝ...

2023.03.31 | 03:56

4
Ще духам на всеки от сайта, който познае къде се намира в момента вибратора ми -подарък от американското посолство.

2023.03.31 | 03:54

3
Джендърска пропаганда не четем, гнусен шизофреник и хомопедал. А за теб само турско робство за да те шибат терористи във анала денонощно.

2023.03.31 | 01:37

2
четете новините за сегашното развитие на запада , джендъри педали наркомани терористи ...нзад няма да се върнем напред лично аз не искам да отивам ...а вие ???? обичатре ли буболечки ???? вкусни ли са ...

Добави коментар

Водещи новини