Премиерът на Румъния отказа да подаде оставка заради скандала с плагиатство

  • 01 юли 2012 20:37

  • 572
  • 0
Премиерът на Румъния отказа да подаде оставка заради скандала с плагиатство
©

Премиерът на Румъния Виктор Понта отказа да подаде оставка заради скандала с плагиатство, който, по неговото мнение, е бил организиран от президента Траян Бъсеску.

Понта заяви днес пред журналисти, че Бъсеску си отмъщава за това, че премиерът оглави делегацията на страната на провелата се в Брюксел среща на лидерите на ЕС, предаде ИТАР-ТАСС.

„Повдигнатите срещу мен обвинения са незаконни и са организирани от приближени на президента, подлагащи ме на репресии за участието ми в срещата на върха на ЕС. Ще докажа пред комисията на етиката към министерството на образованието, че аз съм спазил всички правила при съставянето на моята работа. Не може да става и дума за моята оставка”, заяви Понта.

Скандалите, свързани с обвинения по адрес на представители на висшите нива на властта в плагиатство, не стихват вече втори месец. В края на миналата седмица Националната атестационна комисия публикува своето заключение, което гласи, че 85 страници от докторската дисертация на премиера в обем от 400 страници са били напълно копирани, в това число и научни изводи.

Изпълняващият длъжността министър на образованието Ливиу Поп отбеляза, че заключението на Комисията няма юридическа сила, тъй като то е било взето без наличие на необходимия кворум.

Последвайте канала на

Весела Найденова
572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини