ЕП осъди решително нападението срещу Украйна

  • 24 февруари 2022 13:06

  • 949
  • 0
ЕП осъди решително нападението срещу Украйна
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ръководството на Европейския парламент осъжда решително руското нападение срещу Украйна. Това се посочва в изявление на председателите на институцията и на парламентарните групи след извънредно заседание.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14703

Украйна е независима и суверенна, и нейната териториална цялост не подлежи на преговори, пише в изявлението. Ръководителите на ЕП определят руското нахлуване като неоправдано и незаконно. Спред тях то създава заплаха за европейската и регионалната стабилност, както и за световния ред, основан на правила. Нападението е насочено към демократичното общество и не може да остане без отговор, се допълва в изявлението.

Единството ни и решимостта ни за отговор са непоклатими пред непредизвиканата руска агресия. ЕП подкрепя изпращането на невиждан европейски и международен отговор, включително с налагане на нови и строги санкции, с които Кремъл да бъде подведен под отговорност за действията си, добавят ръководителите на ЕП.

Съобщава се, че евродепутатите ще обсъдят въпроса на извънредно заседание на 1 март. Уточнява се, че в днешната среща са се включили председателите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Улсула фон дер Лайен.

Русия нападна Украйна. Киев: Всеки, който може да държи оръжие - да минава във войските

Последвайте канала на

Константин Тодоров
949 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини