Кончината на принц Филип и семейните ценности бяха основни теми в тазгодишното коледно послание на Елизабет II

  • 25 декември 2021 19:20

  • 4463
  • 0
Кончината на принц Филип и семейните ценности бяха основни теми в тазгодишното коледно послание на Елизабет II
© Getty
Слушай новината Слушай новината

"Дяволитият му поглед, непринуденият смях, новаторската му дейност в защита на околната среда на моя покоен съпруг Филип ми липсват, това сподели днес британската кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и в затрогващо възпоменателно слово по време на традиционното си послание за Коледа - празник, отново помрачен от COVID-19, предаде АФП, цитирана от БТА.

"При все че за мнозина това е период на голямо щастие и веселие, Коледа може да бъде трудно време за изгубилите скъп човек. Тази година особено добре разбирам защо", заяви държавният глава на Обединеното кралство в телевизионно обръщение, изпълнено с лични нотки, което не се случва често.

Деветдесет и пет годишната кралица увери, че успява да почерпи "голяма утеха" от многобройните съболезнования, получени след смъртта на Единбургския херцог през април на 99-годишна възраст.

Големият син на държавния глава  - престолонаследникът принц Чарлз и съпругата му Камила по Коледа са до нея, но не и дъщеря ѝ Ан, която се постави в изолация, след като нейният мъж даде положителен тест за COVID-19. Принц Уилям - най-големият син на Чарлз, жена му Кейт и трите им деца прекарват Коледа в Източна Англия.

Кралица Елизабет II отново наруши коледната традиция заради СOVID-19

"Въпреки че заради COVID-91 не можем да празнуваме Коледа, точно както бихме желали, можем все пак да се насладим на множество пълни с радост традиции - да пеем коледни песни или да украсим елха", посочи в посланието си Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и по повод значението на Коледа за сплотяване на семействата.

Британската кралица обърна внимание, че са необходими особени грижи за децата. "Те ни учат, че раждането е поява на нещо ново с безкраен потенциал. Това е смисълът на коледната история, който я прави толкова универсално привлекателна", заяви тя.

Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и обаче не спомена изобщо принц Хари и съпругата му Меган, които през 2020 г. се разделиха с кралското семейство и живеят в Калифорния - при все че я зарадва раждането на четири деца в кралската фамилия през 2021 г., сред които е и Лилибет, второто дете на двойката.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4463 0

Свързани новини

Водещи новини