Папа Франциск призова към молитви за успех на КОП26

  • 31 октомври 2021 15:48

  • 477
  • 0
Папа Франциск призова към молитви за успех на КОП26
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова днес вярващите да се молят за успех на КОП26 - среща от съдбоносно значение за бъдещето на планетата, с надеждата тя да намери "ефикасни отговори" за бъдните поколения, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Срещата на върха на ООН за климатичните промени, КОП26, започва днес в Шотландия. Нека се помолим, за да бъдат чути викът на земята и викът на бедните", заяви духовният глава след молитвата "Ангел господен".

Той прикани освен това към молитви, "за да може тази среща да даде ефикасни отговори, което значи да вдъхне и конкретна надежда на бъдните поколения".

Междувременно лидерите, участващи в срещата на Г-20 в Рим, договориха днес като цел климатичното затопляне да бъде ограничено на 1,5 градуса над прединдустриалните равнища, съобщиха редица източници, близки до преговорите.

ООН: Г-20 трябва да направи повече за предотвратяване на климатичното бедствие

"Време е да действаме, да действаме заедно" срещу промените на климата, пандемията от КОВИД и бедността, отбеляза също Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в текст, разпространен днес от италианския в. "Кориере дела сера".

Във връзка с днешната "екологична криза" и "социалната криза, превърнати в смъртоносни от една здравна криза", папата посочи в посланието си, че кризите са и "възможности, удобни случаи да признаем и да извлечем поуки от грешките, извършени в миналото".

"Време е да мислим мащабно, да преразгледаме своите приоритети и да планираме бъдещето си наново. Време е да действаме, да действаме заедно, време е", заключи духовният водач на 1,3 милиарда католици в цял свят.

Константин Тодоров
477 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини