Европейският съвет ще заседава за последен път с участието на Ангела Меркел

  • 21 октомври 2021 07:03

  • 382
  • 5
Европейският съвет ще заседава за последен път с участието на Ангела Меркел
© Getty Images/Guliver

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще участва за последен път в заседание на Европейския съвет - днес и утре в Брюксел. Това потвърдиха служители на ЕС, заети с подготовката на октомврийската среща на европейските държавни и правителствени ръководители. Те отбелязаха, че Меркел е присъствала на 107 заседания на Европейския съвет през последните 16 години, в които бе начело на правителството на Германия.

Европейският съвет ще обсъди тази вечер въпроса с върховенството на закона, в сянката на спора между Европейската комисия и полските власти за превеса на европейското над националното законодателство. Държавите от ЕС нямат еднаква оценка по въпроси като законността, историята, отношението към институциите, отбеляза европейски дипломат, пожелал да не бъде назоваван. Той добави, че Европейският съвет няма да приеме днес решения по въпроса с Полша.

Меркел: ЕС трябва да урежда различията чрез диалог, а не в съда

Заседанието тази вечер ще обхване също темите за борбата с пандемията от ковид и високите цени на енергията. Предвижда се разговорът да засегне борбата с дезинформацията срещу ваксините против новото заболяване и нуждата от убеждаване на колебаещите се, че ваксините са безопасни.

Участниците ще оценят предложенията на ЕК за подпомагане на по-бедните домакинства и малките фирми да покрият енергийните сметки до летните месеци, когато се очаква цените да се понижат. Предвижда се на заседанието да бъде изразена допълнителна подкрепа за развитието на възобновяемата енергия.

Меркел продължава с прощалните си визити по света

Утре Европейският съвет ще обсъди въпроса за миграцията и опазването на външните граници на ЕС, както и цифровия преход, допълва БТА.

На двудневното заседание България ще бъде представлявана от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Весела Найденова
382 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.10.21 | 07:44

1
Тази вещица е за ЗАТВОР! Тя забърка най голямата КАША в Европа

2021.10.21 | 07:51

4
Там в Европейския-гейове педофили извратеняци

2021.10.21 | 07:50

3
Така е И само такива са събрани там

2021.10.21 | 07:50

2
Джендер Меркел
Новини.бг - медиен кенеф

2021.10.21 | 08:00

5
Новините ги измисля полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини