Урсула фон дер Лайен: ЕС се стреми да гарантира газоснабдяването на Украйна

  • 12 октомври 2021 16:42

  • 813
  • 2
 Урсула фон дер Лайен: ЕС се стреми да гарантира газоснабдяването на Украйна
© Getty images (архив)

Европейският съюз търси различни пътища да осигури през тази зима на Украйна стабилно снабдяване с природен газ, така че страната да не пострада от намаляването на доставките от Русия. Това заяви днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, цитирана от Ройтерс, предаде БТА.

Ръководителката на органа на изпълнителната власт на ЕС говори редом до украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в Киев, където участва в среща на върха ЕС-Украйна.

По нейните думи Украйна може да получава реверсивни доставки от Словакия, която от 2014 г. има специален интерконекторен пункт с бившата съветска република.

Еврокомисар: Газовата криза може да предизвика политически и социални сътресения

"Европейската комисия, заедно с украински експерти, проучва в момента различни сценарии, за да осигури достатъчно доставки за Украйна", каза фон дер Лайен.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
813 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо тъпото

2021.10.12 | 18:16

2
ЩЕ ПОЛУЧАВА ГАЗ ОТ СЛОВАКИЯ А НЕ СЛОВЕНИЯ А ТЯ ЩЕ ПОЛУЧАВА ГАЗ ОТ СЕВЕРЕН ПОТОК
а

2021.10.12 | 17:25

1
а словения от къде ще се снабдява??? циркажии. то и тиквата беше направил интерконектора с гърция,ама пак е лъгал нещо и не е готов.

Добави коментар

Водещи новини