Еврокомисар: Газовата криза може да предизвика политически и социални сътресения

  • 07 октомври 2021 16:14

  • 595
  • 2
Еврокомисар: Газовата криза може да предизвика политически и социални сътресения
© Getty (архив)

"Газовата криза в Европа може да предизвика социални и политически сътресения", това каза европейският комисар по финансовите въпроси Майрид Макгинес, предаде ТАСС.

Представителят на Република Ирландия (Ейре) в органа на изпълнителна власт на Европейския съюз, говорейки на  форум, заяви, че ситуацията с цените на горивата буди безпокойство.

"Повишаването на цената на газа може да предизвика сътресения в социалната и политиката сфера. Заради това ние сме задължени да предоставим помощ на най-засегнатите слоеве от населението на държавите-членки на блока", каза още Макгинес.


Еврокомисарят също подчерта, че правителствата на 27-те имат ресурси да окажат такава помощ.

Макгинес отбеляза още, че Европейската комисия има правилен подход за излизането от кризата. "Ние трябва да ускорим прехода към зелена икономика, защото по този начин ще преодолеем сегашната криза и ще предотвратим такива и подобни затруднения в бъдеще", заяви тя.

Енергийният еврокомисар Симсон: Няма бързо решение за растящите цени на газа

В сряда цената на 1000 кубични метра природен газ достигна рекордното ниво от 1900 щатски долара. Малко по-късно вчера цената се смъкна до 1300 долара. Днес след краткотраен скок цената на 1000 кубични метра падна под 1000 долара.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
595 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
tom

2021.10.07 | 16:58

2
tocno taka triabva da se sluci glupci ne moje da nalagate sankcii na darjavata koiato vi dava gaz za da sahtestvuvate.
Еми...

2021.10.07 | 16:57

1
Клекнахте на господарите за новите тръбопроводи, съучастници бяхте във войните около находищата, разбунихте транзита по бившите съветски линии, сега сърбайте попарката.

Добави коментар

Водещи новини