Борис Джонсън: Партньорството между Австралия, Великобритания и САЩ не е насочено срещу която и да е държава

  • 16 септември 2021 13:02

  • 430
  • 1
Борис Джонсън: Партньорството между Австралия, Великобритания и САЩ не е насочено срещу която и да е държава
© Getty Images

Партньорството между Австралия, Великобритания и САЩ не е насочено срещу която и да е друга държава. Това увери министър-председателят на Обединеното кралство Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, предава TACC, цитирана от "Фокус".

В сряда бе обявено създаването на работна група между САЩ, Великобритания и Австралия за споделяне на съвременни технологии в отбранителната сфера. Името й вероятно ще остане AUUKUS – от съкращението на имената на трите държави на английски език. Новото споразумение ще опрости обмена на информация и технологични иновации в областта на изкуствения интелект, кибернетичните и подводните системи и възможността за нанасяне на удари от големи разстояния. Според източници на срещите на групата ще се обсъжда и темата за ядрената сигурност.

Франция критикува решението на Австралия за разтрогването на голям договор за френски подводници

Теодора Александрова
430 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
митьо

2021.09.18 | 11:13

1
но разбира се, че не е срещу никоя държава .Само че откраднахте на Франция договор за 40млрд USD , а вероятно Китай си внушава нещо като роптае.

Добави коментар

Водещи новини