Джонсън иска да бие рекорда на Тачър и да управлява над 11 години

  • 12 септември 2021 08:06

  • 807
  • 3
Джонсън иска да бие рекорда на Тачър и да управлява над 11 години
© getty images

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е възнамерява да бие рекорда на Маргарет Тачър и да управлява повече от 11 години, колкото има на поста легендарната му предшественичка, пише „Таймс“, позовавайки се на негови приближени.

Анкетите може и да показват, че управляващите консерватори изостават зад лейбъристите за първи път от януари насам, но Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е смята да управлява още едно десетилетие, мотивирайки се с това, че за да изпълни обещанието си за „изравняване на стандарта на живот във Великобритания“ са му необходими 10 години.

„Таймс“ пише, че Джонсън иска да „завещае нещо на нацията“, както е посочил за вестника член на неговия кабинет. Същият този министър е казал, че не трябва да се вярва на приказките  на бившия му първи съветник Доминик Къмингс, че Джонсън няма амбиции и планира да се оттегли от поста две години след следващите общи избори през 2024 година, „за да направи пари и да се порадва на живота“.

Борис Джонсън представя спорна реформа на социалните грижи

Лозунгът на Джонсън за равенство обаче е критикуван от депутати от целия политически спектър, като лишен от ясни цели и програма, а рейтингът му сега падна още повече след спорния му план за социална реформа, с който нарушава предизборното обещание да не се вдигат данъците.

Съобщението за амбициите на премиера „да надскочи“ Маргарет Тачър“ се посрещат с ужас и смайване от мнозина, коментира „Гардиън“.

Лейбъристи заявиха, че всички, които вярват в честната и принципна политика, трябва да се опитат да попарят тези амбиции. А шотландски националисти казаха,  че това ги амбицира още повече да се борят за независимост на Шотландия.

Калина Христова
807 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХХХ

2021.09.12 | 11:55

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.12 | 11:49

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.12 | 11:41

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини