Две германски министерства бяха претърсени във връзка с разследване за пране на пари

  • 09 септември 2021 17:38

  • 604
  • 3
Две германски министерства бяха претърсени във връзка с разследване за пране на пари
© pixabay

Следователи извършиха днес обиски в две германски министерства - на финансите и на правосъдието, във връзка с разследване за възможно възпрепятстване на правосъдието от служители на подразделение на митническата служба на Германия, което се бори с прането на пари, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, като се позоваха на прокуратурата.

Обиските бяха извършени малко повече от две седмици преди парламентарните избори в Германия, на които финансовият министър Олаф Шолц е кандидат за канцлер, а неговата Германска социалдемократическа партия (ГСДП) води според социологическите проучвания. Правосъдният министър Кристине Ламбрехт също е от ГСДП, предава БТА.

От миналата година прокуратурата проучва твърдения, че въпросното подразделение на митническата служба не е предало на полицията и съдебните власти сигнали за възможно пране на пари от банки.

Иззети по-рано документи от подразделението са показали, че е имало "значителна комуникация" между него и претърсените министерства, казаха прокурори в град Оснабрюк.

Те заявиха, че прокуратурата проучва дали служители в министерствата и други ведомства са участвали в решения, вземани от митническата администрация. По думите им ще са необходими няколко седмици, за да бъдат анализирани иззетите документи.

Финансовото министерство каза, че разследването не е насочено срещу негови служители, а срещу неидентифицирани хора в централата на митническото подразделение в Кьолн. Министерството заяви, че оказва пълна подкрепа на властите.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
604 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Анонимен

2021.09.09 | 18:16

3
При нас президентството трябва да бъде отново претърсено, но по щателно!
Анонимен

2021.09.09 | 18:16

2
При нас президентството трябва да бъде отново претърсено, но по щателно!
Бочето

2021.09.09 | 18:10

1
Тва е нищо .... Нашият Бойко има цели чекмеджета с евро пари и злато .. Съд и затвор за Еднокнижният изрод

Добави коментар

Водещи новини