Погнаха германски управник заради наводненията

  • 06 август 2021 14:52

  • 752
  • 0
Погнаха германски управник заради наводненията
© Getty (архив)

Прокуратура в западния германски град Кобленц заведе дело срещу управника на района Арвайлер - Юрген Пфьолер, предаде АП.

На политика от партията на канцлера в Берлин Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се Християндемократически съюз (ХДС) са повдигнати обвинения в непредумишлени убийства, причиняване на телесни повреди по непредпазливост и престъпна  небрежност.

Според прокуратурата местният управник е проявил престъпна небрежност, защото не е предприел своевременни мерки за опазването на живота и здравето на хората на фона на наближаващата опасност. Съдебните власти твърдят, че Пфьолер е имал всички основания да издаде заповед за евакуация вечерта на 14 юли, но не е направил това.

"В нощта на 14 срещу 15 юли река Ар е преляла и наводнила жилища. Заради бездействието на управника в Арвайлер са загинали 141 души, а около 200 – пострадали", заяви обвинението.

В средата на юли рекордни порои се изсипаха в провинциите Северен Рейн-Вестфалия и Рейнланд – Пфалц. Заради обилните дъждове много реки излязоха от коритата си и причиниха наводнения. Природната стихия взе 189 жертви.

В Германия: Няма надежда да открием оцелели след наводненията

Валери Зайцев
752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини