Над 30 потвърдени жертви и над 160 души в неизвестност вследствие на наводненията в Белгия, загиналите в Германия вече са най-малко 159

  • 18 юли 2021 20:35

  • 1888
  • 0
Над 30 потвърдени жертви и над 160 души в неизвестност вследствие на наводненията в Белгия, загиналите в Германия вече са най-малко 159
© gettyimages

Броят на потвърдените жертви при наводненията в Белгия тази седмица достигна 31, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Националният кризисен център съобщи още, че 163 човека остават в неизвестност. За сравнение досегашните данни бяха за 27 загинали и 103 изчезнали.

Ангела Меркел: Ситуацията в регионите, засегнати от наводненията, е сюрреалистична и ужасяваща

Центърът обяви спасителната операция за приключила. Той посочи като приоритет разчистването на отломките и оценяването на материалните щети, но добави, че в някои райони продължава издирването на хора.

Във вторник в Белгия ще е ден на траур в памет на загиналите при наводненията - ден преди националния празник на страната. В съседна Германия потвърдените жертви вече са 159.

Стотици хора в тежко засегнатата западна част на страната остават в неизвестност. Най-тежко пострадала е провинция Райнланд-Пфалц, където са загинали най-малко 112 души. Потвърдените жертви в Германия и Белгия са общо 190.

Проливните дъждове причиниха наводнения в още редица европейски страни - Южна Нидерландия, Франция, Люксембург, Швейцария, Австрия и Чехия.

Мая Йорданова
1888 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини