Проливни дъждове предизвикаха наводнения в Италия и Чехия

  • 18 юли 2021 15:08

  • 3571
  • 0
Проливни дъждове предизвикаха наводнения в Италия и Чехия
© gettyimages

Проливните дъждове, които се изляха в Западна Европа през последните дни и отнеха живота на стотици души, достигнаха до Италия и Чехия.

Жителите на две села в района на град Либерец в северната част на Чехия бяха принудени да напуснат домовете си поради заплахата от наводнения след рязкото покачване на нивото на водата в местните реки и водоеми след обилни дъждове, съобщи чешката телевизия CT24.

Проливни дъждове предизвикаха наводнения в Южна и Северна Италия

Евакуацията се е провела рано тази сутрин, като преливащите реки са наводнили мазета и първите етажи на десетки къща в региона.Интензивните дъждове в Южна и Северна Италия предизвикаха наводнения и покачване на нивото на реките, предаде БТВ.

Спешните служби на сицилианския град Палермо и заобикалящия го регион съобщиха, че са получили стотици сигнали след проливните дъждове. Пожарната команда е била мобилизирана заради наводненията, макар че няма данни за сериозни щети.

В северния италиански регион Южен Тирол метеоролозите регистрираха проливен дъжд през последните 24 часа.

От вчера до днес сутринта в североизточната част на провинцията, до границата с Австрия, са паднали близо 50 литра дъжд на квадратен метър.

Мая Йорданова
3571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини