Жертвите на наводненията в Германия достигнаха 156

  • 18 юли 2021 08:23

  • 707
  • 1
Жертвите на наводненията в Германия достигнаха 156
© Getty images

Жертвите на опустошителните наводнения в Германия достигнаха 156, съобщи тази сутрин полицията. С тях общият брой на загиналите в резултат на стихията в Западна Европа вече е 183 предаде Франс прес.

Само в германската провинция Райнланд-Пфалц има 110 загинали, по данни на полицията. Потвърдените жертви в провинция Северен Рейн-Вестфалия са 45. В района Арвайлер има 670 ранени. В много от околните райони електричеството и телефонните линии още не работят.

В югоизточната част на провинция Бавария е обявен режим на извънредно положение заради наводненията

В Горна Бавария, в района Берхтесгаденер ланд снощи беше обявено бедствено положение заради наводненията и двамата души, загинали там. Федералният канцлер Ангела Меркел планира да посети селището Шулд в община Айфел, което е особено тежко пострадало от бурята, за да си създаде представа за общата ситуация.

След това е планирано изявление за пресата в Аденау, заедно с министър-председателката на провинцията Малу Драйер и други регионални министри. Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер планира да посети Северен Рейн-Вестфалия и Райналнд-Пфалц утре, информира БТА.

Теодора Александрова
707 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
смях...

2021.07.18 | 10:40

1
Стига ни нятяквате колко са умрели! Мълчат за бомбардировката над Дрезден,за една вечер англичани и американци избиват 40 хил САМО ЦИВИЛНИ ! Кога Германия ще съди САЩ и Англия за това,а атомните бомби хуманни ли бяха над Япония,над 200йил избити? Къде е съдът в Хага за престъпления с/у мирното човечество...

Добави коментар

Водещи новини