Светият престол: Папа Франциск ще остане около 7 дни в болницата след операцията на дебелото черво

  • 05 юли 2021 14:51

  • 713
  • 0
Светият престол: Папа Франциск ще остане около 7 дни в болницата след операцията на дебелото черво
© Getty images

Очаква се Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март да остане още около седем дни в болница, за да няма усложнения. Това съобщи днес говорителят на Ватикана Матео Бруни, след като вчера 84-годишният папа претърпя тричасова операция по отстраняване на половината от дебелото черво, предаде Асошиейтед прес.

В този първи медицински бюлетин за главата на Римокатолическата църква се посочва, че пациентът е "в добро състояние, в съзнание и на самостоятелно дишане". Преди това Ватиканът даваше оскъдна информация за операцията в болницата "Джемели", главната католическа болница в Рим, съобщава БТА.

Оперираха папа Франциск

Франциск е настанен в специална стая на десетия етаж, която болничната управа пази само за папи. В нея няколко пъти по различни медицински причини е лежал и папа Йоан Павел Втори. Без да посочва източниците си, вестник "Месаджеро" твърди, че по време на операцията вчера са възникнали "усложнения". Според изданието хирурзите са започнали чрез лапароскопия, но се е наложило да прибягнат до големи разрези.

Теодора Александрова
713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини