Съдят осем души за смъртта на Тоско Бозаджийски в Солун през 2020 г.

  • 23 юни 2021 18:31

  • 1251
  • 0
Съдят осем души за смъртта на Тоско Бозаджийски в Солун през 2020 г.
© Gettyimages (архив)

Общо осем души отиват на съд за причиняване на смъртта на привърженика на българския футболен клуб "Ботев" (Пловдив) Тоско Бозаджийски през януари 2020 г. в Солун, съобщи БТА, позовавайки се на агенция АНА-МПА.

Припомняме, българинът почина, след като беше пребит от група привърженици на местния клуб ПАОК, а после прегазен от автомобил. 

Гръцката прокуратура с нови обвинения за убийството на Тоско Бозаджийски в Солун

С решение на първоинстанционния съдебен съвет в Солун ще бъде търсена отговорност от осем души - седем мъже и една жена. Сред тях е 27-годишната водачка на автомобила, убил българина, и 49-годишният й приятел, които вече са в предварителния арест. Жената ще бъде съдена за убийство с вероятен умисъл, а приятелят й ще отговаря за съучастие в убийство и за преднамерено причиняване на телесна повреда. Той е смятан за организатор на нападението. Първоначално се смяташе, че водачката на автомобила е прегазила жертвата случайно. Останалите шестима обвиняеми ще отговарят за тежка умишлена телесна повреда и съучастие в такава, както и за поредица по-малки престъпления. 

Родителите на убития футболен фен: Искаме справедливост!

Според прокуратурата 49-годишният е имал централна роля в събитията на 5 януари 2020 г., довели до смъртта на 26-годишния българин. Твърди се, че той е дал нареждане на приятелката си да мине с автомобила през тялото на младежа.

Жертвата е посетила Солун с приятели, за да гледат футболната среща "Арис" - ПАОК предишния ден. Във фаталния ден шестимата българи носели фланелки и шапки на "Арис", който поддържа приятелски отношения с българския "Ботев" (Пловдив).

Novini.bg
1251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини