Искат по-лека мярка за мъжа, с чийто автомобил бе прегазен Тоско Бозаджийски

  • 02 февруари 2021 20:10

  • 1018
  • 0
Искат по-лека мярка за мъжа, с чийто автомобил бе прегазен Тоско Бозаджийски
© Фейсбук/ Butcher's

Скандален развой на делото за убийството на Тоско Бозаджийски в Солун. Съдия-следователят поиска мъжът, с чийто автомобил бе прегазен привърженикът на "Ботев" Пловдив, да получи по-лека мярка за неотклонение и да не попада отново в ареста.

Прокуратурата оспорва. Специален арбитражен съдебен състав трябва да се произнесе до три дни. 49-годишният мъж, на чието име се води колата, убила Тоско Бозаджийски, отрича всички повдигнати му обвинения.

Почитат паметта на Тоско Бозаджийски

"Неговите обвинения са за нанасяне на тежка целенасочена телесна повреда, което е тежко обвинение съгласно гръцкото законодателство", каза от Солун адвокатът на семейството на Тоско Бозаджийски Константина Харизанова, предаде БТВ.

Преди дни съдия-следователят по делото изненадва всички с искането мъжът да не бъде задържан под стража, въпреки опасността да влияе на следствието. Прокурорът се противопоставя. 

"При наличието на такова разногласие мярката се разрешава от съдебен съвет, който в идните дни ще се постанови относно мярката за неотклонение", добавя адвокат Харизанова.

По закон, следствените действия трябва да приключат в рамките на година. Тя вече е изтекла. В ареста засега остава единствено жената, управлявала автомобила.

Мая Йорданова
1018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини