Гръцката прокуратура с нови обвинения за убийството на Тоско Бозаджийски в Солун

  • 30 юни 2020 19:12

  • 2808
  • 3
Гръцката прокуратура с нови обвинения за убийството на Тоско Бозаджийски в Солун
© Фейсбук/ Butcher's

Прокуратурата в Гърция повдигна нови обвинения срещу заподозрени в убийството на Тоско Бозаджийски в Солун, предаде БНР.

С новите обвинения станаха известни и нови факти от смъртта на фена на "Ботев" (Пд). Той беше убит от ултраси на гръцкия футболен отбор ПАОК през януари тази година в Солун. Усилена работа на следствието доведе до идентифициране на още лица, участвали в убийството на българина Тоско Бозаджийски от фанатизирани фенове на ПАОК. 

Смъртта на българина в следствие на побой и прегазването му от минаваща кола предизвика шок сред гърците. „Подобен вандалски акт не се е случвал в Гърция“, написаха в обръщение към правителството привържениците на гръцките отбори и цялата общественост очаква развръзка с тежки присъди за виновните.

Син на гръцки полицай е един от задържаните за смъртта на фена на Ботев

Няколко дни след инцидента бяха задържани двама гърци, участвали в нападението. Те са под домашен арест. Шофьорката на колата, която прегази Бозаджийски, беше с обвинение за причинена смърт по невнимание и напускане на мястото на катастрофата. До днес беше на свобода с парична гаранция.

След няколко месеца разследване има нови доказателства. Шофьорката на лекия автомобил не е била случайно на мястото на събитието. Заедно със свой приятел, който се издирва, са давали напътствия на ултрасите къде се намира българската група. Днес тя получи обвинение за умишлено убийство и е арестувана.

Над 7 часа разпитват задържаните за убийството на фена на "Ботев" в Солун

В същото време са идентифицирани още 5 лица, участвали в смъртоносния побой над българина Бозаджийски. Разследващите са впечатлени, че те са на възръст от 24 до 48 години, а не фанатизирани тийнейджъри. Обвинени са в 7 престъпления, включително и незаконно притежание на оръжие.

За да не се достигне до саморазправа между фенове на АРИС и обвинените, имената им не се посочват. Днес те се явиха пред прокурора с покрити лица и силна охрана.

Филип Епитропов
2808 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
рр

2020.07.02 | 19:28

3
отиде в чужда държава да се прави тарикат и там остана завинаги

2020.07.01 | 07:51

2
Жалко за момчето да умре в такава държава по този начин .Надяваме се че ще си получат заслуженото наказание тези изроди.
Lessa

2020.07.01 | 02:14

1
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в -- Sexcris.Com

Добави коментар

Водещи новини