В Чехия подозират Хамачек в злоупотреба със служебно положение и изтичане на секретна информация

  • 18 май 2021 09:21

  • 304
  • 2
В Чехия подозират Хамачек в злоупотреба със служебно положение и изтичане на секретна информация
© GettyImiges

Националният център за борба с организираната престъпност на Чехия разследва обстоятелствата около несъстоялата се визита на първия вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Хамачек в Русия, съобщи Дойче веле.

Ведомството, което е част от структурата на чешката полиция, подозира Хамачек в злоупотреба със служебно положение и изтичане на секретна информация.

От центъра не съобщават подробности за разследването.

Чешкият президент определи премиера за най-подходящ свой наследник на поста

Според публикации в чешките медии, посещението е било планирано за 19 април. Причините за отмяната на пътуването не са известни, но се появиха коментари, че е свързана с разкритията за взривовете в оръжейните складове във Врбетица, зад които стоят агенти на руското ГРУ.

Интернет изданието Seznam Zprvy съобщи с позоваване на свои източници, че Хамачек е смятал при визитата си в руската столица да получи 1 милион дози от ваксината "Спутник V" и да договори Чехия да бъде домакин на бъдеща среща между президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През. В замяна Хамачек бил готов да се ангажира да не бъде огласявана информация за взривовете във Врбетица през 2014 г.

Novini.bg
304 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ashleykzoda

2021.05.18 | 13:13

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Paigexcwaa

2021.05.18 | 12:45

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини