Магазините в Чехия отварят отново след шестмесечно затваряне

  • 10 май 2021 14:54

  • 439
  • 0
Магазините в Чехия отварят отново след шестмесечно затваряне
© Getty images

Магазините в Чехия днес отново отварят врати, въпреки че очакванията за първоначален наплив на клиенти не се оправдаха, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31734

Възобновяването на работата на магазините е съпроводено с правила и рестрикции, като от клиентите се изисква да носят защитни маски тип ФФП2, а броят на пазаруващите е ограничен до един човек на 15 квадратни метра търговска площ. Всички магазини, продаващи стоки не от първа необходимост бяха затворени през октомври и бяха отворени наново за кратко само по време на коледните празници.

Приблизително един на всеки 10 магазина е излязъл от бизнеса заради продължителния локдаун, според бизнес ежедневника "Хосподарске новини", който се позовава на представители на сектора. Броят на случаите на коронавирус в Чехия значително е намалял, със 101 случая на 100 000 души на седмична база, според последни данни.

Германия смекчава ограниченията за ваксинираните срещу коронавирус

Германците, които горят от нетърпение да пазаруват в съседната страна, обаче няма да могат да го направят, тъй като Чехия все още е в списъка на рисковите страни, което означава, че след завръщането си в Германия те трябва да преминат задължителна карантина, съобщи БТА.

Ваксинационната кампания в Чехия напредва също със значителни темпове и хората над 45-годишна възраст могат от утре да се регистрират за час за имунизация, съобщи правителството. Повече от 1 милион от жителите на страната с 10,7 милиона души население вече са напълно ваксинирани, което е близо 9,3 процента от цялото население.

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини