Посланикът ни в Брюксел: Скопие не изпълнява Договора за добросъседство

20 април 2021 21:50

Посланикът ни в Брюксел: Скопие не изпълнява Договора за добросъседство
© Булфото (архив)
1331 3

"Северна Македония продължава да не изпълнява Договора за добросъседство". Това е заявил българският постоянен представител в ЕС Димитър Цанчев на днешното заседание на Съвет "Общи въпроси".

"Ние подкрепяме политиката на разширяване на ЕС при стриктно спазване на всички критерии. За съжаление нашите македонски партньори продължават да не изпълняват Договора за добросъседство с България, който беше едно от условията, отворили пътя на страната към започване на преговори. Въпреки всичко ние оставаме готови за диалог“, е подчертал посланик Цанчев по информация на постоянното ни представителство.

Същевременно Цанчев е изтъкнал необходимостта от приоритетно предоставяне на ваксини за страните от Западните Балкани.

Той е заявил, че България подкрепя дигиталния зелен сертификат, който трябва да улесни свободното и безопасно движение и да допринесе за възстановяването на туристическия сектор. При дискусията за прилагането на Протокола за Ирландия и Северна Ирландия и процеса на ратификация от Европейския парламент на Споразумението с Обединеното кралство, той е определил като неприемливи дискриминационните такси за работни визи за гражданите на няколко страни-членки, сред които и България.

ЕК и Португалия запазват надежда за начало на преговорите със Скопие и Тирана до юли

Novini.bg
1331 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.04.21 | 00:18

3
Всички българи сме против зеления паспорт.

2021.04.20 | 22:54

2
СКОПИЕ Е ИЗВЪН ПЪТЯ И ТАМ ЩЕ СИ ОСТАНЕ!
wtf!?!?!??!

2021.04.20 | 22:34

1
къф договор, бе комсомолец?!?

Добави коментар

Водещи новини