МВнР към Северна Македония: България няма никакви териториални претенции към други държави

  • 30 март 2021 11:56

  • 1382
  • 3
МВнР към Северна Македония: България няма никакви териториални претенции към други държави
© МВнР

По повод получена нота от посолството на Република Северна Македония в София относно предизборен клип на евродепутата Ангел Джамбазки, МВнР би искало да заяви, че смята въпросния материал за неуместен. Подчертаваме, че посланията, изразени във видеоклипа, не изразяват официалната позиция на българското правителство.

Това пише в официално съобщение от пресцентъра на родното Министерство на външните работи по повод получена нота от посолството на Северна Македония в София. Публикуваме позицията на МВнР без редакторска намеса: 

Скопие изпрати протестна нота до България, настоява да спрем с провокациите

"България няма никакви териториални претенции към други държави и това е многократно декларирано. Отбелязваме, че този клип от български политик идва след 3-дневното мълчание на правителството на Република Северна Македония, което призовахме да се разграничи от клеветническите публикации на словенската неправителствена организация "Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания".

Захариева вика временно управляващия посолството на С. Македония заради клеветническа кампания

Правителството в Скопие не само не осъди въпросните публикации, но нарече "реномиран" института, който напада с лъжи две държави-членки на ЕС: България и Германия. Забелязваме и пълното информационно затъмнение в медиите на Република Северна Македония относно българския демарш по повод словенската НПО, което свидетелства доколко властите в тази страна-кандидатка за Европейския съюз толерират плурализма и правото на свободно изразяване на мнение". 

Novini.bg
1382 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ericaa20

2021.04.10 | 03:53

3
­В­­и­­ж­т­е­ ­м­­­о­­­я­­­т­­­а­­­ ­­т­и­­­й­­н­ ­­п­­­у­­т­­­к­­а­­­ ­-­­­ ­W­W­­­W­­.­B­­­G­­1­­7­.­­­C­­­L­­U­B­­
wtf!?!?!??!

2021.03.30 | 12:55

1
що пък да не ги нападнем тия!?!?!

2021.03.30 | 13:43

2
Щото ще ядеш бой!

Добави коментар

Водещи новини