Фон дер Лайен: ЕС и САЩ трябва да създадат правилник за цифровата икономика

  • 19 февруари 2021 21:15

  • 840
  • 5
Фон дер Лайен: ЕС и САЩ трябва да създадат правилник за цифровата икономика
© gettyimages

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е предложи Европейският съюз, заедно със САЩ, трябва да си сътрудничат за създаването на "правилник за цифровата икономика", който да е валиден в световен мащаб и да се основава на "демократични ценности, човешки права, плурализъм и защита на личния живот", предаде БНР.

"Ние просто не можем да оставим решения, които оказват огромно влияние върху нашата демокрация, на компютърни програми без никакъв човешки надзор или на управителните съвети в Силициевата долина", подчерта фон дер Лайен по време на конференцията по сигурността в Мюнхен. Тя също така отбеляза, че решението на "Фейсбук" (Facebook) за австралийското законодателство за публикуване на новини, според което потребителите в Австралия няма да могат да споделят новини, е продукт на дерегулирания дигитален свят.

ЕК призна грешки при осигуряването на ваксините

На същата конференцията за сигурност в Мюнхен председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в заяви, че Европейският съюз и Съединените щати трябва да насърчават взаимния обмен на данни като част от техния процес на "цифров преход".

В допълнение към сътрудничеството на цифровия фронт двете страни трябва да се съсредоточат и върху развитието на икономическо сътрудничество, подчерта той. Сега Брюксел и Вашингтон се нуждаят от "нов основополагащ пакт", който ще се основава на "ценности, просперитет и влияние", отбеляза европейският лидер. Това е "ключово време" както за ЕС, така и за САЩ и за техния жизненоважен съюз, подчерта още той.

Мая Йорданова
840 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Angela19

2021.04.10 | 03:58

5
­­­В­и­ж­­­т­­­е­­­ ­­м­­о­­я­­­т­­а­­­ ­т­­и­­й­­н­ ­п­­у­­­т­­­к­­а­­ ­-­­ ­­­W­W­­­W­­­.­­­B­­­G­1­­­7­.­C­L­U­­­B­­­
Васко Р. Младич

2021.02.20 | 09:09

4
Тея в ЕС са се събрали най-грозните хора на света, една гнусна пропита от корупция организация!

2021.02.19 | 22:44

3
баси каква грозна вещица
ANTIFA

2021.02.19 | 22:39

2
ИВАН БУРУДЖИЕВ И ВИОЛЕТА ЯКОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГЕРОИ НА БЪЛГАРИЯ СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА

2021.02.19 | 21:25

1
Дайте на ТИКВУНИЙ да ви цифровизира,нищо че гледа компа като Винету пишеща машина,инак е много Ентелегентен.

Добави коментар

Водещи новини