Росен Желязков: Последователни сме в изграждането на транспортната и цифрова свързаност със съседите ни

  • 27 юни 2019 16:01

  • 336
  • 0
Росен Желязков: Последователни сме в изграждането на транспортната и цифрова свързаност със съседите ни
© Булфото (архив)

Последователни сме в изпълнението на политиките за изграждането на транспортната и цифрова свързаност със съседните ни държави. Това е заявил министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети в Пловдив по време на Икономически форум, цитиран от пресцентъра на министерството. 

По думите му водещо условие за постигането на по-добра свързаност е ефективното поддържане, модернизация и развитие на инфраструктурата.

"България е част от два европейски коридора, част от транспортната европейска мрежа. Това са двата коридора Рейн-Дунавски и Ориент/Източно Средиземноморски. Това са пътни и железопътни коридори, които свързват Изтока с Европа, както страните от Западните Балкани с Изтока", е добавил той.

Министърът е изтъкнал, че са направени успешни стъпки за осигуряване на свързаност на държавите от Западните Балкани без да се създават нереалистични очаквания. 

"Модернизацията на железопътната и пътна връзка от сръбската граница до София е от голямо значение за осъществяването на свързаността в сухопътния транспорт. Проектът ще позволи от Черно море до Европа да имаме една модерна железопътна инфраструктура, която да позволява движение с високи скорости на стоки и товари", е казал министърът. Той е подчертал, че другата приоритетна насока, която развиваме, е модернизацията на железопътната връзка със Северна Македония. Желязков е допълнил, че за да се осъществи свързаността на Западните Балкани със страните от Източното партньорство и Турция, се работи и по изграждането на едно от най-сложните железопътни трасета от София до Септември.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини