Външният министър на Финландия смята да говори с Лавров за Навални

  • 15 февруари 2021 13:00

  • 439
  • 1
Външният министър на Финландия смята да говори с Лавров за Навални
© Pixabay

Външният министър на Финландия Пека Хависто заяви, че предвижда да обсъди днес с колегата си от Русия Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи ситуацията около руския опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), предаде ТАСС.

Напоследък имахме поводи за безпокойство - отравянето на Навални с химическо оръжие, наказването му с лишаване от свобода, също и действията на руските власти по време на демонстрации и протести. Вероятно ще говорим днес и за това, каза Хависто в началото на срещата си с Лавров.

"За нас са много важни отношенията между ЕС и Русия. Както Финландия, така и целият ЕС са съседи на Руската федерация, затова в интерес и на двете страни е да се разбираме добре помежду си", добави финландският министър.

Започнаха протестните акции в Русия в подкрепа на Навални

Той посочи, че смята да обсъди с Лавров, освен това, програмата на руското председателство в Арктическия съвет и гранични въпроси с оглед ограниченията, свързани с пандемията. Лавров отбеляза, че срещата е навременна, тъй като след предишните преговори "събитията са набрали доста сериозно и не напълно предсказуемо темпо". Той изрази задоволство, че въпреки пандемичните рестрикции общуването между двете страни не е прекъсвало и президентите неведнъж са разговаряли по телефона. Първият дипломат на Русия предложи на финландския си гост да обсъдят също така двустранните отношения и положението на международната арена, добавя ТАСС.

Последвайте канала на

Novini.bg
439 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Daniellea20

2021.04.10 | 03:59

1
­В­­и­­ж­­­т­е­­­ ­­­м­о­­­я­­­т­­а­ ­т­­и­й­­н­­ ­­­п­­­у­­т­­к­­­а­­­ ­-­­­ ­­W­­­W­­­W­.­­­B­­G­1­­­7­­­.­­­C­­L­­­U­­B­­

Добави коментар

Водещи новини