Арестуваха българин за изнудване на остров Крит

27 януари 2021 14:23

Арестуваха българин за изнудване на остров Крит
© Getty Images/Guliver (архив)
563 1

Двайсетгодишен българин е бил арестуван за изнудване на българка, живееща в град Ханя на остров Крит, съобщава местният вестник "Ханиотика неа", цитиран от БТА.

Задържаният проникнал в профила във Фейсбук и откраднал лична информация на 22-годишната българка, след което започнал да я изнудва за пари със заплахата, че ще публикува информацията, която включвала частни разговори, в интернет.

Българката се поддала на изнудването и дала на задържания 200 евро. Той обаче не спрял там и се свързал и с годеника на българката, от когото поискал още пари, за да му предостави информацията и да не я публикува. Годеникът обаче се свързал с полицията. По нейни указания той уговорил среща с изнудвача и бил снабден с белязани банкноти.

Българин опита да вкара мигранти през румънско-унгарската граница, хванаха го

На срещата вместо българинът се явил 21-годишен албанец, който бил задържан. В хода на разследването била разкрита самоличността на българина, който бил арестуван по-късно.

Novini.bg
563 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.27 | 15:08

1
Като е алавера-далавера направо сме генийи. Ако има някъде в космоса населена планета, съм сигурен че пръв българин ще стъпи на нея и ще обере/измами някое извънземно. А може би и там пак българин ще измами българин? Страшни сме...

Добави коментар

Водещи новини